Çok pratik ve kolayca hazırlayacağınız bir tarifle tekrardan huzurlarınızdayım efendim. Balık sofralarının vazgeçilmezidir Karides...
Genelde Türkiye'deki restoranlarda güveçte terayağ ve pulbiber eşliğinde pişirilerek servis ederler, ama ben bunu pek sevmem. Vereceğim bu tarifi ilk defa Fuertaventura'da yemiş ve bayılmıştım. Bizzat restoranın sahibi tarafından hazırlanmıştı ve hemen tarifini aldım.
MALZEMELER:
1/2 Kg Ayıklanmış Karides
8-9 Diş Sarımsak
1 Cup Zeytinyağı
Deniz Tuzu (Keyfe göre ama az kullanın, çoğu zarar)
Deniz Tuzu (Keyfe göre ama az kullanın, çoğu zarar)
HAZIRLANIŞI:
1. Sarımsakları iri halkalar halinde doğrayın.
2. Yıkadığınız karidesleri, pişirmeye hazırlamadan önce iyice suyunun süzülüp kurumasını sağlayın.
3. Tüm bu işlemlerin ardından wok tavanızı ocağa alıp çok iyi ısıtın. Ardından zeyinyağını ilave edin.
4. İlk önce 3-4 dk sarımsakları soteleyin ki tatları yağa geçsin. En son işlem olarak da karidesleri atın tavaya. Ve tuzu ilave edin. Sarımsaklarla birlikte max. 4-5 dk daha soteledikten sonra servise sunabilirsiniz...
Sevdiklerinizle birlikte güzel güzel yiyin. Afiyet olsun efendim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder