17 Ocak 2014 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ ve KIRMIZI CURRY'li TAVUK

Normalde pek tavuk sevmem ama bu karışım eşliğinde pişen tavuğa bayılıyorum. Kime pişirip ikram ettiysem çok beğenmiştir. Umarım sizlerin de hoşunuza gider.


Hazırlama Süresi: 10 Dk
Pişme Süresi: 45 Dk

MALZEMELER:




1 Paket Tavuk (Göğüs ya da kalça olarak satılan paketlerden)
1 Paket Hindistan Cevizi Sütü
1 Çorba Kaşığı Red Curry
1 Çorba Kaşığı Bal
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağ
1 Çay Kaşığı Tuz



Hazırlanışı:
Önce tavukları iri parçalar halinde doğrayın. Daha sonra wok tavanızı ocağa koyun ve iyice ısıtın. Isındığına emin olduktan sonra 1 çorba kaşığı sıvı yağınızı ekleyin. Ardından tavuklarınızı ilave edin. 1-2 dakika sonra tuzunu katın. Tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Suyunu çeken tavuklara 1 çorba kaşığı kırmızı curry'i ilave edin. Curry'nin acısı buharla birlikte bir miktar uçacaktır. Daha sonra 1 çorba kaşığı kadar da bal ekleyin ve karıştırarak tüm malzemeyi harmanlayın.


Yaklaşık 1 dakika kadar sonra 1 kutu Hindistancevizi sütünü ilave ederek, ocağın altını hafif ateşe çevirip, wokun da üzerine bir kapak kapatarak pişirin.


Arada yoklayarak bir - iki karıştırın. Takribi 35-40 dakika kadar sonra tavuk sütü çekecek ve koyu bir kıvama gelecektir. Yemeğiniz servise hazırdır.



Bu tavuğun yanına en çok; suda salma usulü ile pişirilen yağsız yasemin pilavı gider. Bizim evde şu aralar beyaz pilav pişimi yapılmadığından onu paylaşamıyorum.

Sofralarımızdan sevdiklerimiz ve bereket eksik olmasın...

Afiyet olsun efendim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder