2 Mayıs 2014 Cuma

SELÜLİT ÇAYI

Marie Claire Dergisi'nde gördüm ve bilmeyenler için paylaşmak istedim. Malum yaz geliyor ve birçok kadının ortak derdidir Selülit maalesef. 


1 Çorba Kaşığı Taze Biberiye
1 Tatlı Kaşığı Anason
1 Tatlı Kaşığı Rezene
1 Litre Su

HAZIRLANIŞI:
Suyunuzu kaynattıktan sonra içerisine otları ekleyin ve 5 Dk kadar beklettikten sonra süzün. Otları çayın içerisinde bırakmayın asla. Bu kural bütün bitki çayları için geçerlidir. Ayrıca hiçbir otu asla su ile birlikte kaynatmayın. 
1 Hafta boyunca bu kürü uygulayın ve egzersiz yapmayı da ihmal etmeyin. 
Bir tavsiye de benden size: Selülitiniz hiç olmasın istiyorsanız eğer bol bol su için... 

Sağlıklı günleriniz olsun efendim :)




30 Nisan 2014 Çarşamba

SNOWPIERCER

Dün akşamın filmiydi... Televizyonda izleyecek doğru düzgün birşey olmayınca hadi film izleyelim dedik ve beyin bir süre önce indirdiği Snowpiercer'da karar kıldık. 

2013 USD yapımı drama & aksiyon karışık bir bilim kurgu filmi esasen. İlk 10 dk'sında pek ısınamadım filme ama sonrasında sağdan soldan vurmaya başladı...
Film bir trende geçiyor... 2014 yılında çevresel felaketler sonucunda Dünya buzlar altında kalmaya başlar ve  hayatta kalıp kurtulabilenler bir trende yaşamlarını devam ettirmeye çalışırlar. Hayal bile edemeyeceğiniz kadar uzun bir tren bu... Aynı Nuh Peygamberi'in gemisi gibi yeryüzünde bulunan tüm canlılardan, bitki türlerinden bulunmakta, çiftçilik ve hayvancılık bile yapılmaktadır trende. Sahibi felaketin yaşanacağını daha önceden bilmiş ve ona göre bu treni inşa ettirerek, yaşamın devam edebilmesini sağlayabilmek için tüm önemleri almıştır. Çok zengin olanlar trenin ön tarafında, fakir olan halk ise trenin kuyruk kısmındadır. Kuyruk kısmında olanlar sefil ötesi bir ortamda yaşam mücadelesi verdikleri gibi adete birer köle pozisyonundadırlar aynı zamanda.
Gün gelir bir yiğit delikanlı çıkar ve isyan başlatarak trenin ön kısmına, daha doğrusu refah ve zengin yaşama ulaşmayı kafasına koyar. Çünkü trenin kuyruk ve ön kısmı; birbirinden ayrı iki yaşam sürmektedir: Ön kısmı Medeniyet & Zenginlik, kuyruk kısmı ise Sefalet & Fakirlik, içerisindedir...
Bu süreçte ona yardım edecek ve daha önceden çıkan diğer isyanları da gören bir bilge kişi ile tüm kuyruk halkı beraberindedir. Olaylar bu şekilde başlar ve inanılmaz sahnelerle gelişir...Neler yaşandığı filmde saklı kalsın. İzleyin...
İnanılmaz çarpıcı bir film. O tren aslında yaşadığımız DÜNYA ve treni yönetenler de Dünyayı yönetenler... 
Çok ama çok başarılı bir kurgu var filmde. Yaşadığımız kaoslu günlerde bu filmi izlemek tam isabet olmuş, çünkü filmde dünyadaki popülasyonu dengelemek için; sakin, sessiz halklar arasında bile nasıl kaos çıkartıldığına, insanların boş yere nasıl öldürüldüğüne, çok başarılı bir senaryo ile şahit oluyorsunuz. 
Seyredeni hem düşündürmeye hem de yaşadığı Dünya için önlemler almaya itiyor film. Çevreye karşı saygılı ve duyarlı olmak, korumak zorundayız zira sonumuz pek parlak değil yoksa. 
Bir de çocuklar... Geleceğimiz için ve yaşamın devam edebilmesi için onlara çok ama çok ihtiyacımız olduğu da çok çarpıcı bir sahne ile aktarılıyor filmde. 
Son sahnesine ve filmin finaline ise inanamayacaksınız. Asıl mesaj da orada saklı zaten, anlayabilene tabii...  
En kısa zamanda izlemenizi şiddetle tavsiye ediyor ve lütfen benim de bir üyesi olduğum GreenPeace'e destek olmanızı rica ediyorum...