17 Aralık 2014 Çarşamba

16 Aralık 2014 Salı

İZNİK ÇİNİ & MEHMET GÜRSOY

Bir süredir ev için çini bir vazo bakıyor ama bir türlü istediğim gibi birşey bulamıyordum. Dün akşam instagramda gezinirken tesadüf eseri Mehmet Gürsoy'un galerisi ile karşılaştım ve kelimenin tam anlamıyla bayıldım...
Çalışmalarının hepsi birbirinden güzel ve zarif. Tam istediğim gibi bir çini vazo buldum galerisinde ve kendisi ile temasa geçip, siparişimi verdim. 
2009 yılında UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" ilan edilen Mehmet Gürsoy'a göre "Çini bir göz musikisidir. Bu musikinin notaları laleler, karanfiller, güller ve sümbüllerdir. Ayrıca Çini kıymetli taşların rengini sır altında gizleme sanatıdır."
16. yy'ın sonlarına doğru yok olan İznik Çini Sanatı'nı yeniden yorumlayıp, hayata geçiren dünyaca ünlü sanatçımız, 35 yıldır bu işe gönül veriyor. 
Tamamen tesadüf eseri tanıştığım Mehmet Bey, bir çok defalar yurtiçi ve yurtdışı sergilerde ülkemizi temsil ederek, uluslararası birçok ödülü de ülkemize kazandırmış.
Eminim benim gibi birçoğunuzun Çini sanatımızı yaşatmaya ve yeni nesillere öğretmeye çalışan bu değerli sanatçıdan haberiniz yoktur. Kendisi ve eserleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için http://www.iznikcini.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Ve de @mgursoy43 adresini instagramda ekleyerek yaptığı tüm çalışmalardan haberdar olabilirsiniz. 
Ayrıca kendiniz ya da sevdikleriniz için eserlerine sahip olarak, sanatçımıza destek olup; çok uzun yıllar boyu bu sanatın yaşamasına ve yaşatılmasına destek olabilirsiniz. Kütahya'ya yolunuz düşerse galerisini mutlaka gezin...


15 Aralık 2014 Pazartesi

TEFAL NUTRICOOK

Düdüklü tencere olayına, küçüklüğümde arkadaşımın evinde yaşanan "kavanozların patlaması" sonucu oluşan hasarlar nedeni ile çok karşıydım, daha doğrusu kullanmaya korkuyordum... 
Tabii teknoloji çok gelişti. Ve bu gelişimden düdüklü tencere de nasibini almış. 
Tefal Nutricook bize düğün hediyesi olarak geldi bir arkadaşımız tarafından. Ve ilk defa dün kullandım. Nasıl rahat ve pratik anlatamam. Normalde en az 2-2,5 saatte pişirdiğim bir yemeği, toplamda 50 dk'da pamuk gibi pişirdi. Çok da güvenli ayrıca.
Eğer sizin de benim gibi endişe ve korkularınız varsa, unutun bence ve biran önce siz de edinin.