16 Ağustos 2014 Cumartesi

TYRANT

Darbe yapmak üç şeyi gerektirir: ORDU, MEDYA ve PARA...
Season 1 / Episode 08


14 Ağustos 2014 Perşembe

SOSLU KÜŞNEME TARİFİ

İlk kez yaptığım bir tarifle huzurlarınızdayım efendim. Sonucu mükemmel olunca sizlerle de paylaşayım dedim. Hoşunuza gider ve denersiniz belki...
İşe önce evin beyine aldıracağınız Küşneme ile başlamak lazım. Bu arada Küşneme; koyunun omurgasının iki tarafından uzanan yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir et parçası. Her bir koyundan sadece yaklaşık 150-200 gr kadar çıktığından, oldukça değerli. Koyun etini kokusu yüzünden sevmeyenler varsa şayet, bunu tavsiye ederim, kesinlikle diğer yerleri gibi asla kokmuyor. 
MALZEMELER:
750 gr Küşneme
Terbiyesi İçin:
1 Büyük boy ya da 2 orta Boy Domates
2 Adet Sivri Yeşil Biber
2 Cup Soya Sosu
1 Cup Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Taze Kekik
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Sarımsak Tozu 
1 Cup Tereyağ
HAZIRLANIŞI
1. Etlerin tamamının sığacağı cam bir kaba önce domatesleri rendeliyoruz. Çekirdekleri çıkartılmış sivri biberleri çok ince halkalar halinde doğruyoruz. Ardından sırası ile; pul biber, kekik, soya sosu ve zeytinyağını ilave ediyoruz. Etleri bu sosla iyice ovup, üzerini streç film ile kapatıp 2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra; etlerin oda sıcaklığına gelmesi için.20 dk kadar da dışarıda bekletiyoruz. 
2. Pişirmeye başlamadan önce üzerine sarımsak tozu serpiyoruz.
3. Döküm demir ızgara tavayı iyice ısıtıp etleri içine alıp, her bir tarafını yaklaşık 3-4 dk pişiriyoruz. (Daha iyi pişmiş sevenler bu süreyi uzatabilir. Zira bu süre orta-az pişmiş sevenler içindir.)
4. Etleri çıkardıktan sonra tavaya tereyağını ilave ederek, etin terbiyesinden kalan bütün sosu kaynatıp, pişen etlerin üzerine dökerek servis ediyoruz. 

Afiyet olsun efendim... 

Pratik ve Faydalı Bilgiler:
1. Yeşil ya da Kırmızı herhangi bir biberin çekirdeklerini çıkartmak için; biberleri ellerinizde önce iyice ovalayın. Daha sonra baş ve uç kısımlarından bir miktar kestikten sonra, bir kabın içerisine hafifçe vurarak, tüm çekirdeklerin pıt pıt düşüşünü seyredin. 
2. Tencerede et yemeği yaparken asla su koymayın. Çok ağır ateşte, yavaş yavaş pişirin.
3. Bu tarifte de olduğu gibi ızgara ya da fırında et yapacak iseniz eti; yemeği hazırlamaya başlamadan 20 dk kadar önce buzdolabından çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Dolaptan çıkarttığınız gibi atmayın sakın ızgaraya. 




12 Ağustos 2014 Salı

ROBIN WILLIAMS

Beni en çok düşündüren, en çok güldürüp eğlendiren ve kendine hayran bırakan adam güle güle...
"Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir..."