7 Mart 2016 Pazartesi

BEBEKLER VE ÇOCUKLAR İÇİN LOR PEYNİRİ TARİFİ

Hep büyüklere tarif gelecek değil ya, biraz da minnaklar için yaptığımız sağlıklı misss tariflere yer vereyim dedim :)
Maya artık kahvaltıya da geçtiği için dr lor peyniri yiyebilir dedi. Dışarıdan hazır almaya içimiz el vermedi ve aşagıdaki tarifle her haftasonu evde yapmaya başladık. Zira tuzsuz olduğu için çabuk bozulabilir, bu nedenle sürekli taze yapmak gerekiyor.

1 lt inek sütünü iyice kaynatın. Daha sonra içine 5 kaşık doğal elma sirkesi ilave ederek arada karıştırın. Bu aşamada ocağın altını kapatmadan kaynatmaya devam edin. Zaten sütün kesildiğini ve ufak topaklar haline gelmeye başladığını göreceksiniz. Artık suyu yeşil bir renk almaya başladığında sütü ocaktan alıp tel bir süzgeçte süzün. En son aşamada süzgeçte kalan peynirleri bir tülbentte ya da müslin bezde 3-4 saat bekletip suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Ve lor peyniriniz hazır...
Cam ve ağzı kapaklı bir saklama kabında buzdolabına kaldırın. Dilediğiniz zaman bebeğinize yedirebilirsiniz. Gerçi ben kendim de yiyorum artık ☺ Az önce de dediğim gibi uzun süre dayanmayacağı için birkaç gün geçtikten sonra bebeğe yrdirmeden önce mutlaka kontrol edin. Bizim buzdolabında bir hafta hiç bozulmadan dayandı.
Afiyet olsun minnaklara ve büyüklere :)