15 Temmuz 2014 Salı

EXTANT

Yaz aylarında izleyecek doğru düzgün bir dizi arayışında olanlara şiddetle tavsiye olunur.

Malum Game Of Thrones sezon finali yapınca yerine birşeyler koymak lazım. True Blood tam olarak yerini dolduramasa da Eric için her şeye değer :) Bir türlü sevemediğim Sokie'ye rağmen. Ne buluyorlar O çarpık dişli yer cücesinde bilmem valla. 
Extant yeni başladı. CBS kanalına çekilen bir bilim kurgu dizisi. Hale Berry'nin başarılı bir astronotu canlandırdığı dizide, güzel hatunun başına fena şeyler geliyor. 
13 ay bir uzay mekiğinde tek başına yaşadıktan sonra, görevini tamamlayıp Dünya'ya geri dönüyor. Lakin o 13 ayda enteresan olaylara maruz kalıyor. En bombası da hatun yalnız olmasına rağmen, döndükten sonra yapılan testlerde hamile olduğu gerçeği ile yüzleşiyor. Anlayacağınız sırlar perdesi o 13 aylık süreç. Bakalım nasıl gelişecek, heyecanla 2. bölümünü bekliyorum. 
Biz Bey ile pek beğendik. Başta da söylediğim gibi yeni dizi arayışında olanlar bir göz atsınlar derim.





13 Temmuz 2014 Pazar

SOMON FÜME TARİFİ

Çok pratik ve basit bir Somon Füme tarifi sizlere... 
Fileto olarak hazırlattığınız ya da hazırladığınız Somonunuzu;
2 gün deniz tuzunda, 1 gün  portakal suyunda buzdolabında bekletin. Ve 3. günün sonunda dilediğiniz şekilde servis edin. Ama asla zeytinyağını  unutmayın servis esnasında. Hatta hiçbir şey yapmasanız bile, buzdolabından çıkarttıktan sonra üzerine iyi bir zeytinyağı gezdirerek de direkt servis edebilirsiniz...
Afiyetler olsun efenim...