27 Mart 2014 Perşembe

GERÇEK İTALYAN TİRAMİSU TARİFİ

Uzun bir aradan sonra; önce Veneto bölgesinde meşhur olan ama sonra ünü tüm İtalya'ya mal olan "Gerçek İtalyan Tiramisu" tarifiyle huzurlarınızdayım efendim.
İlk defa yılbaşı gecesi tatlısı olarak konuklarımıza ikram etmiştim ve pek beğenilmişti tüm ahali tarafından. Özellikle de evin beyinden tam not almıştım. 
Geçen ay yaptığımız İtalya seyahati sonrası, beyin ısrarlarına dayanamayıp bir kez daha yaptım geçen akşam. Tarif tamamen orijinal tariftir. Oldukça meşakkatli bir yapımı var ama yemesi şahane...
Evet buyurun efendim malzeme listesi ve tarife:

MALZEMELER:
30 Adet Kedi Dili Bisküvi
350 gr Mascarpone Peyniri (Yapıma başlamadan en az 2 saat önce buzdolabından çıkartın.)
4 Adet Yumurta 
1/2 Su Bardağı + 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 Kupa Filtre Kahve 
4 Çorba Kaşığı Rom
Üzeri için Kakao 

HAZIRLANIŞI: 
1. Öncelikle filtre kahvenizi hazırlayın. Tiramisu kahve bazlı bir tatlı olduğu için kullanacağınız kahvenin sertliği çok önemli. Oldukça sert hazırlamakta fayda var. Ben İtalya'dan aldığımız bir filtre kahve kullandım. Kahveye 1 tatlı kaşığı toz şeker atıp karıştırın ve daha sonra 4 çorba kaşığı rom ilave ederek genişçe bir kapta soğumaya bırakın.

2. 4 Adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı cam kaselere ayırın.
3. Yumurta sarılarını ve yarım bardak şekeri iyice çırpın. İşte gerçek tiramisunun püf noktası da burada saklı ey hatunlar! Sakın ama sakın herhangi bir elektronik çırpıcı vb aletler kullanmayın. Bileğe kuvvet el çırpıcı teli kullanarak; yumurta sarısı ve şeker karışımı pamuk gibi hafifleyip, üzerinde ufak ufak baloncuklar oluşuncaya kadar iyice çırpın. Dayanın bu kısımda sakın pes etmeyin, sonuç mükemmel olacak!!!


4. Yumurta sarılarının çırpma işlemi bitince, yumurta beyazlarını yumuşak bir köpük bulutu eldene kadar çırpın. Ve daha önceden buzdolabında çıkıp oda sıcaklığında hazır bulundurduğunuz mascarpone peynirini ekleyip; yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yine el çırpıcı ya da kaşık yardımı ile çırpın. İşin en zor 2. kısmı da burası zaten. Epey zorluyor insanı bu sert krema kıvamındaki peyniri yumuşak akar bir kıvama getirene kadar karıştırmak. Daha sonra peynire, yumurta sarısı ve şeker karışımınızı ilave ederek, hepsini birlikte nazikçe karıştırın. İyice harmanladığınıza emin olduktan sonra 15-20 dk buzdolabında bekletin.

5. Kahveniz soğumuştur bu sürede kesinlikle. Dikdörtgen bir cam tepsiye kedi dillerini dizmeye başlayabiliriz. En alt sıra için kedi dillerinin sadece üst tarafa gelecek kısmını kahveye bandırarak ıslatın ama dikkat edin çok fazla eritmeyin kahvede. Alt sıra dizme işleminiz bittikten sonra buzdolabında beklettiğiniz karışımın yarısını üzerine düzgün bir şekilde dökerek sürün. Daha sonra üst sıraya kedi dillerini sıralamaya başlayabilirsiniz. Ama bu sefer kedi dillerinin her iki tarafını da kahve ile iyice ıslatın. 

6. Kalan mascarpone karışımın tamamını kedi dillerinin üzerine sürün. En son işlem olarak da bir süzgeç yardımı ile kakaoyu tatlının üzerine serpiştirerek üzerini tamamen kaplayın. Streç film ile üzerini kapatarak en az 6 saat buzdolabında bekletin. İdeal olanı ise 12 saat bekletmektir. 


Tüm bu hazırlama süreci, yaklaşık 2 saat sürüyor ama daha önce de dediğim gibi sonuç mükemmel ötesi. Orada burada yediğiniz yalan yanlış tiramisulara hiç mi hiç benzemiyor.

Çok özel günlerinizde konuklarınıza ve size şahane bir tat... 

Afiyetler ola!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder