7 Ağustos 2014 Perşembe

MANHATTAN

Mor Orkide; Üç Kıta'da -Antartika'dan İspanya'ya- ve her iklimde yaşayabilir. Ama asla yalnız yaşayamaz. Mutlaka bir eşe ihtiyaç duyarlar ve kökleri birbirine karışarak büyürler. Böylelikle kendi ekosistemini yani Mikoriza'sını oluşturur. Eğer köklerden birini keserseniz asla yaşayamaz... 

(Season  1/ Episode:1)


CEVİZLİ MANTI TARİFİ

Bu bayram yaptığımız Samsun seyahatimizin bir gününü Sinop'a ayırmış ve oranın en meşhur yemeği olan Cevizli Mantı'ya bayılmıştım. Bölgede ceviz fazla yetiştirildiğinden olsa gerek bolca ceviziçi kullanılarak hazırlanıyor. 

Mantıyı bildiğimiz usul haşladıktan sonra, üzerine yoğurt yerine kızdırılmış tereyağı döküp sonrasında da ceviziçini mantının üzerini örtecek şekilde serperek afiyetle yiyoruz efendim.
Ben mantının yarısını yoğurtlu sos ile yarısını da bu şekilde servis ettim. Sinop'ta da aynı şekilde ikisi birlikte aynı tabakta servis ediliyor. Bir ara deneyin, değişik bir lezzet gelebilir...

Mantı İçin Püf Noktaları:
1. Lezzetli bir mantı yapmak ve yemek istiyorsanız şayet, haşlama suyu olarak mutlaka et suyu kullanın.
2. Mantı haşlandıktan sonra diriliğini kaybetmemesi için yaklaşık bir su bardağı kadar soğuk su dökün ve 5 dakika dinlendirdikten sonra servise hazırlamaya başlayın. 

5 Ağustos 2014 Salı

TYRANT

2014 sezonunun en iddialı dizilerinden biri bize göre. Çok ama çok beğendik. FX kanalı için çekilen dizinin mekanları da birbirinden iddialı görsellere sahip.

Bir çok bölümü Kfar Saba ve Marrakech'te çekilen dizinin konusu ise; doğup büyüdüğü topraklara 22 yıl sonra yeğeninin düğünü için geri dönen ve artık tam bir Amerikalı olan Barry Al Fayeed ve ailesinin Orta Doğu'da yaşadıkları..
Kendini bir anda ağabeyi Jamal ile birlikte ülkenin yönetiminde bulan Bassam (kendi ülkesinde böyle sesleniyorlar) zaman zaman geçmişe yolculuk ederek, neden Amerika'ya okumak için gidip bir daha asla geri dönmemesinin sırrını yavaş yavaş kendine ve çevresine itiraf etmeye çalışıyor...

Bassam ve Jamal benim için; son sezonunda yurdum dizilerini aratmayıp saçmalama konusunda yarışan True Blood'daki Bill ve Eric'in yerini aldılar bile :) Bassam gayet cool ve aklı başında bir doktoru canlandırırken; Jamal ise babası tarafından diktatör olarak yetiştirilen evin büyük oğlu, ağabey rolünde...
Ne izlesem diye düşünenlere şiddetle tavsiye olunur.

EDIT: Son anda Bey'in dürtmesi ile dizinin çekimlerinin artık İstanbul'da devam edeceğini öğrenmiş bulunuyorum. İsrail ve Filistin arasındaki savaş nedeni ile bölgede tansiyon bir türlü düşmediği için, dizi ekibi topluca İstanbul'a göç etmiş.