7 Ağustos 2014 Perşembe

CEVİZLİ MANTI TARİFİ

Bu bayram yaptığımız Samsun seyahatimizin bir gününü Sinop'a ayırmış ve oranın en meşhur yemeği olan Cevizli Mantı'ya bayılmıştım. Bölgede ceviz fazla yetiştirildiğinden olsa gerek bolca ceviziçi kullanılarak hazırlanıyor. 

Mantıyı bildiğimiz usul haşladıktan sonra, üzerine yoğurt yerine kızdırılmış tereyağı döküp sonrasında da ceviziçini mantının üzerini örtecek şekilde serperek afiyetle yiyoruz efendim.
Ben mantının yarısını yoğurtlu sos ile yarısını da bu şekilde servis ettim. Sinop'ta da aynı şekilde ikisi birlikte aynı tabakta servis ediliyor. Bir ara deneyin, değişik bir lezzet gelebilir...

Mantı İçin Püf Noktaları:
1. Lezzetli bir mantı yapmak ve yemek istiyorsanız şayet, haşlama suyu olarak mutlaka et suyu kullanın.
2. Mantı haşlandıktan sonra diriliğini kaybetmemesi için yaklaşık bir su bardağı kadar soğuk su dökün ve 5 dakika dinlendirdikten sonra servise hazırlamaya başlayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder