20 Ocak 2014 Pazartesi

HER

HER, 2013 ABD yapımı. Spike Jonze'un son uzun metrajlı filmi.


Başrollerinde Joaquin Phoenix'in, Theodore karakterinde oynadığı film, çok yakın bir gelecekte geçiyor. Karısından boşandıktan sonra yalnız yaşamaya başlayan Theodore hayatını, gelecekte artık çok azalan el yazısı mektupları yazarak kazanır. En yakın ve hatta tek dostu, kusursuz bir yapay zekaya sahip Samantha adındaki bilgisayarıdır. Bu arada benim de en beğendiğim Hollywood starlarından biri olan Scarlett Johonssan, Samantha'ya verdiği sesiyle var oluyor filmde. Theodore, neredeyse kişisel her işini Samantha'ya yaptırmaya başlar ve aralarında giderek tuhaflaşan bu ilişki, filmin devamının konusu olur.

Lakin arkadaşlarla birlikte oturup izlemeye başladığımız bu filmi, 40. dakikasından falan sonra kapattık. Zira tüm bu hikaye çok ağır ve durağan bir tempoda geçiyor.

İzlediğim süre boyunca, teknolojinin kısa zamanda ne kadar ilerlediğini ama aynı zamanda insanları da ne kadar çok yalnızlaştırdığını çağrıştırdı bana. Her şeyin sanal ortamda yaşanması çok düşündürücü. Vakit varken; sevdiklerinize, ailenize daha çok zaman ayırıp, gereksiz ortamlarda teknolojiden uzaklaşın derim. Yarın çok geç olabilir...

Bir ara tekrar izlemeyi deneyeceğim bakalım. Belki sizler beğenerek izlersiniz...

Keyifli seyirler efendim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder