24 Nisan 2014 Perşembe

UYKULUK TARİFİ

Belki bazılarınız "Aaaa o da ne?" diyecektir ama bir tanışan bir daha kolay kolay vazgeçemez, demedi demeyin, uykuluk yemeden de ölmeyin....
Efendim uykuluk özellikle küçük baş hayvanların timus ve pankreas bezlerine verilen ortak ad ve her hayvanda yalnızca 2 adet bulunuyor. Bahar aylarında makbul boyutta olanlarını kasaplarda bulabilirsiniz ancak, zira daha sonra küçülüyorlar... 
Dün akşam bey alıp getirdi ve beraberce pişirip afiyetle yedik. Çok pratik bir tarifi var:

MALZEMELER:
750 gr uykuluk
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates
4-5 Adet Sivri Yeşil Biber
Tuz, Karabiber
5-6 Dal Maydanoz
Kırmızı Acı Pulbiber
Kimyon
Yarım Litre Sıcak Su
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
1. Uykuluklarınızı her ne kadar kasabınız temizlemiş olsa da eve getirdiğinizde biraz daha suyun içerisinde bekletin ve iyice yıkayın.
2. Sıcak suyu bir tencereye alarak, uykulukları ilave edip 10-15 dk. kadar haşlayın. Daha fazla değil kesinlikle. Zaten yumuşak bir dokuya sahip.
3. Tavaya biraz zeytinyağı koyup, ince ince doğradığınız soğanları, daha sonra da sivri biberleri ilave ederek soteleyin. Peşine küp küp doğradığınız domatesleri de tavaya alarak sotelemeye devam edin. 
4. Haşlanan uykulukları da ufak ufak doğrayarak tavaya alın. Tuzunu ve karabiberini de ekleyerek takribi 20-25 dk ara sıra karıştırarak sotelemeye devam edin. Ufak bir test yiyişi yaptıktan sonra istediğiniz kıvama geldi ise altını kapatabilirsiniz. Uykuluğunuz pişmiştir efendim.
5.Servis ederken üzerine, ince kıyılmış maydanoz, kimyon ve bolca kırmızı acı pulbiber serpin.

Az vakitleri kaldığı için bence hemen bir kasaba koşun ve uykuluğunuzu hazırlatın. Muhteşem bir lezzet sizi bekliyor olacak.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder