17 Şubat 2014 Pazartesi

MANTARLI ve ISPANAKLI OMLET

Sağlıklı ve besin değerleri açısından oldukça zengin bir tarifim var sizlere. Özellikle diyet yapanlar yada fazla kilolarından kurtulmak isteyenler deneyebilirler. Ayrıca çocuklarınıza da yedirebilirsiniz. Seveceklerini düşünüyorum.

MALZEMELER:
2 Adet Yumurta
1 Bağ Ispanak
1 Paket Mantar
1 Adet Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
Kırmızı Pulbiber ve Tuz
YAPILIŞI:
Omlet tavamızı ısıtıp zeytin yağını ilave ettikten sonra, küp küp doğradığımız kuru soğanlarımızı tavaya koyuyoruz. Peşine, uzun ince (jülyen) doğradığımız mantarları da ilave ederek pişirmeye başlıyoruz. Daha sonra ıspanakları ilave edip, çok fazla pişirip ıspanağı öldürmeden 2 adet yumurtamızı kırıyoruz tavaya ve tuz, karabiber ile kırmızı pulbibiber serpiyoruz. Yumurta sayısını yapacağınız kişi sayısına göre arttırabilirsiniz bu arada. İsterseniz tüm malzemeyi harmanlar, isterseniz de yumurtaları dağıtmadan pişirebilirsiniz.  Paşa gönlünüz hangisini severse...

Pratik Bilgiler: Mantarı asla su ile yıkamayın. Her bir mantarı iyice silip temizleyerek, yıkamadan kullanın. Zira özellikle kültür mantarı, yıkandıktan sonra pişirildiği zaman, lastik gibi bir hale dönüşür...


Sofralarınızdan sevdikleriniz ve bereket eksik olmasın efendim. Afiyetler ola...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder